Kotona odottaa rakkaudentäyteinen eroahdistus, kiivas kirjo tunteita, joita peitellään, sovitellaan, oiotaan ja selitetään. Viivyttelen, olo on teennäinen, vieras - ja teksti - sekin on väkisin rakennettu niin kuin olo. Selaan deitti-ilmoituksia löytääkseni, löytääkseni jotain - pakotien? Ehkä etsin kypsää haluavaa (yäk, älä klikkaa! [olen nyt varoittanut]) naista, ehkä laastarisuhdetta selvillä säännöillä. Mutta en minä mitään löydä, koska en oikeasti etsi, vaan ainoastaan pakenen mielikuviin.

Deitti.net, Pirkanmaa, luokka Seikkailu, otsikoita:

Varakas herrasmies: Ilmoitus on maksullinen, sen takana on arvattavasti huora, joka ei uskalla myöntää olevansa huora. Kelpaisi kenties minullekin, jos olisin varakas.

Yksinäinen neito Tampereella
: Kehuu vartaloaan ja etsii herrasmiehiä. Huora kai tämäkin.

Heips!:
Sporttinen matkaseuraa etsivä tyttö. Muuta ei kerrota. Kuka haluaa matkalle sporttisen kanssa? Mielenkiintoista itseredusointia.

Kesäistä seuraa:
Tämä muotovalio etsii (sellaista) isoa seuraa.

Vakipano, hunajainen rakastaja, ehkä muutakin...

Deitti.net, Pirkanmaa, luokka Tositarkoituksella, otsikoita:

Ihana mies kadoksissa:
Yli 30 riviä vaatimuksia. Luonne saattaisi sopia, mutta asenne ei, mistä osoitukseksi seuraava litannia:

Haluan löytää miehen, joka on suurin piirtein ikäiseni, kykenevä keskustelemaan, joka on uskollinen ja rehellinen ei-töksähtävällä ja loukkaavalla tavalla, aktiivinen ja sosiaalinen, analyyttinen ja kriittinen, eläimetön, matkustamisesta lämpimiin kohteisiin nauttiva, joustava, tupakoimaton, toistaiseksi lapseton (mutta lapsia tulevaisuudessa haluava), joustava useimmissa asioissa mutta ehdoton tietyissä. Olet älykäs ja itsenäinen, mutta jakamiseen suuressa määrin kykenevä. Lisäksi olet mukavan näköinen, suht pitkä, osaat hymyillä valloittavasti, pukeudut hyvin ja tilanteen mukaan sekä tulet toimeen monenlaisissa tilanteissa ja osaat käyttäytyä luontevasti niissä.


Tuosta selviää, ettei nainen halua parisuhdetta vaan palvelijan tarpeilleen ja näyttelyesineen sosiaaliselle piirilleen.

Ikä rajattu, 20-35 vuotta: No voi vittu! Pitää olla laatua ja klassista hillittyvyyttä, omaperäisiä ajatuksia, sosiaalista rohkeutta ja tilannetajuakin. Ei sovi minunlaiselleni ujolle ja nukkavierulle. Minulla on muuten selässäkin pitkiä karvoja. Niitä on hankala ajaa itse.

Iskurin treffeillä on suorasukaisempaa puhetta, vähemmän eufemismeja ja akateemista kiertelyä.

Vuokralle tarjotaan laatupimppa: Hakijan toivotaan olevan raamikas. Minä olen luiseva.

Piiskaa kärpäslätkällä: Tuohon voisin vastata. En ole koskaan saanut piiskaa. Kärpäslätkä ei kuitenkaan kiihota. Mieluummin vaikka avokämmen.

Kokeilunhalua: Rintava almost gothic (molemmat pienellä) etsii laajalla skaalalla miestä ja toteaa, että seksi on korvien välissä. Totta. Mukava ja mutkaton ilmoitus.

Summa summarum. Deitti.netin tytöt etsivät katuvilinästä positiivisesti erottuvaa miestä, jolla olisi hyvä olla taivaansininen BMW, kun taas Quntelen rivojenkin ilmoitusten joukosta on helpompi löytää jalat maassa keinuvia tapauksia.